Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Norrbotten Big Band med Ellen Andersson

23 september, 2023 kl 19:00

Säg Broadway och tanken för oss genast till New Yorks storstadsmyller med pulserande gatuliv och blinkande neonskyltar. I över ett sekel har gatan fått ge namn till världens största teaterdistrikt, där inte minst oändligt många älskade musikaler har mött sin publik i framgångsrika uppsättningar.

Nu möts jazzsångerskan Ellen Andersson, dirigenten och arrangören Mats Hålling och Norrbotten Big Band för att gemensamt hylla och framföra sina tolkningar av den musikskatt Broadway skänkt oss och som inspirerat jazzmusiker i alla tider.

På kort tid har Ellen Andersson etablerat sig som en av de mest framgångsrika jazzsångerskorna i Sverige. Debutalbumet I´ll Be Seeing You utropades 2017 till årets bästa svenska jazzutgåva av Orkesterjournalen och belönades med deras pris Gyllene Skivan. Samma år fick hon SR P2:s pris Jazzkatten som Årets nykomling. Med stor kärlek till repertoaren rör sig Ellen Andersson sömlöst mellan det intima och det storslagna, det allvarliga och det lekfulla, det skrivna och det improviserade. Allt med ett stort mått av musikalisk integritet. Arrangören, kompositören och dirigenten Mats Hålling är en av Sveriges främsta och mest anlitade. Han samarbetar med ett stort antal artister och orkestrar inom och utanför Sverige och hans arrangemang finns inspelade på ett tjugotal CD-skivor, varav några belönats – både med Grammisnomineringar och Orkesterjournalens prestigefyllda Gyllene Skivan.

I starkt minne lever hans senaste samarbete med Norrbotten Big Band där han stod som arrangör och dirigent under en mycket uppskattad turné med Lena WillemarkTrio X och folkmusikgruppen Väsen.

 

 

 

Detaljer

Datum:
23 september, 2023
Tid:
19:00
Evenemang Kategori:

Plats

Aneby konserthus
Konserthusgatan 15
Aneby,
+ Google Map

Arrangörer

Aneby Jazzklubb
Norrbottensmusiken