Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fredrik Lindborg Trio + stråkkvartett tolkar Lars Gullin

4 december, 2021 kl 19:30

250Kr

Legendaren Lars Gullins musik kännetecknas av både jazz, folkmusik och klassisk musik. Fredrik Lindborg med barytonsax efterliknar Gullin själv och fångar den svenska folkmusikens vemod. Med sig i trion har Fredrik basisten Martin Sjöstedt och trummisen Daniel Fredriksson. Tillsammans med en stråkkvartett tolkar de många av Gullins kända låtar som Dannys dream, Prima vera, Merlin m. fl. Lars Gullin är en av Sveriges största musiker och kompositörer genom tiderna. Han spelade tidigt både klassisk musik och folkmusik vilket har satt sin tydliga prägel på hans kompositioner.

Under denna konsert får Gullins mångbottnade musik nytt liv i händerna på några av Sveriges främsta musiker: Fredrik Lindborg, Martin Sjöstedt och Daniel Fredriksson, i sällskap av en briljant stråkkvartett. Sagolikt vacker musik med en stor portion glädje, amerikanskt sväng och ett stänk svenskt vemod.

Svensk jazz har sedan 50-talet haft en speciell plats på den internationella jazzscenen och har utvecklats till en unik musikgenre som med sitt djup går rakt in i hjärtat hos lyssnaren. Fredrik Lindborg har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre. Detta har satt sina spår i hans musikaliska uttryck. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut.

Förband från Lunnevad eller Sommenbygden en halvtimma före konserten.

Fredrik Lindborg barytonsaxofon/tenorsaxofon/sopransaxofon,
Martin Sjöstedt bas, Daniel Fredriksson trummor,
Daniel Migdal violin, Henrik Naimark Meyers violin,
Ylvali Zilliacus viola, Amalie Stalheim cello

 

Detaljer

Datum:
4 december, 2021
Tid:
19:30
Kostnad:
250Kr
Evenemang Kategori:

Plats

Aneby konserthus
Konserthusgatan 15
Aneby,

Arrangör

Aneby Jazzklubb
E-post
info@anebyjazzklubb.com