Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Cajsa Zerhouni quintet

17 september, 2020 kl 19:30

250kr

Estuary är titeln på Cajsa Zerhounis nya album som släpptes i oktober 2019, och som fått ett mycket varmt mottagande. Naturtemat står i centrum; här finns havet som har legat som en klangbotten för Cajsa som är uppvuxen i Vejbystrand i Skåne. Hennes kvintett presenterar noga utvalda och djärvt tolkade melodier ur den amerikanska sångboken, men även uppföranden av egna kompositioner. Resultatet är en samling uttrycksfulla tolkningar av vokaljazz där traditionens ramar stöts mot det fria och personliga.

På scen är Cajsa Zerhouni en stark och självklar sångerska som berör, med känsla, närvaro, och exakthet i frasering och ton. På scen är Cajsa Zerhouni en stark och självklar sångerska som berör, med känsla, närvaro, och exakthet i frasering och ton. OJ:s recension av skivan.
Det är dags att lägga ytterligare ett namn till mängden svenska kvinnliga vokalister; Cajsa Zerhouni, född och uppvuxen i skånska Vejbystrand. Efter några år utomlands återvände hon dit och lät sig inspireras av naturen inför denna hennes andra skiva. Hon uppträder med hög intimitet och innerlighet, ett stämningsläge hon verkar mest hemtam i. Det mjukt följsamma kompet förstärker intimiteten. Här visar hon en större musikalisk bredd än i debutalbumet My Billie och ger prov på förmåga att också komponera och arrangera med benäget bistånd av andra i gruppen. Egenkomponerade är Contemplating Moon och Estuary (som gett
albumet dess namn och betyder flodmynning). Men även standardlåtarna har fått lite av egen stil. Bästa svänget bjuder gruppen på i I Only Have Eyes For You med drivande solo av Mattias Lindberg på piano. Tyskan Birgitta Flick på tenorsax sticker ut med annorlunda ton och frasering och blir en välbehövlig krydda i allt det softa. Hon spelar med Lindberg en
duett med fri improvisation, som intro till How Deep Is the Ocean, med ett tonspråk starkt påminnande om vad landsmannen, instrumentkollegan och altmeistern Heinz Sauer gjort med olika pianister. Solon i samma låt och i You Don’t Know What Love Is förstärker parallellen till Sauer. I övrigt hörs Flick ganska sporadiskt och jag hade gärna önskat mera.

Recensioner:
En av de mest lysande, glittrande stjärnorna på den svenska jazzhimmelen just nu, och ett av 2019: s bästa jazzalbum. Jag kan inte ge det något annat betyg än 5 av 5. ”
– Micke Wallin, Musik & Kultur

”Cajsa Zerhounis album är en vacker jazzskiva som långsamt erövrar mina sinnen. Vinterns vackraste album. En sammetsaktig röst med en cool lyxig känsla som sätter svensk jazz på kartan. Cajsa Zerhouni – kom ihåg hennes namn. ”
– Micheles Kindh

”Det här albumet, där ljudet är utmärkt och lyssnaren omfamnas av musikernas avslappnade inställning,likso m en fängslande röst, inkluderar ett knippe glittrande juveler.”
– Mats Hallberg, Kulturblogg

Cajsa Zerhouni (voc), Birgitta Flick (ts), Mattias Lindberg (p), Arvid Jullander (b), Peter Danemo (dr) Cajsa Zerhouni nya skiva: Estuary

 

OBS! Viktig Covid-19 information!

  • Antalet platser är begränsade till 50 st.
  • Endast förköp och bokning av biljetter enligt principen ”först till kvarn” gäller.
  • För att boka biljetter till konserten kontaktas Anders Bjuhr, tel. 070-3642081 
  • Betalning skall ske i förväg, endera via Swish eller till Jazzklubbens bankgiro.
    Bankgiro Aneby Jazzklubb: 5866-1695

Swish: 123 525 06 34

Observera att du behöver märka betalningen med namn för verifiering av din betalning vid entrén!

Biljettpris 250:- för samtliga

Detaljer

Datum:
17 september, 2020
Tid:
19:30
Kostnad:
250kr
Evenemang Kategori:

Plats

Aneby konserthus
Konserthusgatan 15
Aneby,

Arrangör

Aneby Jazzklubb
E-post:
info@anebyjazzklubb.com