Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ann Blom kvintett

12 november, 2019 kl 18:30

250kr

Ann Blom Quartet bildades 2009 (då med Rune Carlsson på trummor), men kommer nu med sin kvintett. Gruppen var stockholmsbaserad men har spelat på flera klubbar ute i landet. Här finns influenser från allt ifrån bebop till svensk folkmusik, funk och lyrisk modernare jazz. Materialet är en blandning av egna låtar och standards som arrangerats på personligt vis.
Det är en svängig grupp med stor värme som fått mycket uppskattning där de spelat. Ann kommer ut med en ny skiva hösten 2019 med denna grupp och vi kan bara hoppas att den blir klar till denna kväll.
Ann Blom är en ”doldis” men har spelat i olika sammanhang i många år . Utbildad pedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Nu har hon ett superkomp med Jesper Kviberg trummor och Filip Augustsson bas samt dessutom den fantastiske trumpetaren Karl Olandersson.
Jesper Kviberg har spelat med Clark Terry, Warren Waché, Stacey Kent, Gugge Hedrenius, Nisse Sandström m.fl. Första mottagaren av Ronnie Gardiners ”Drummers Award 1998”. Leder sin egen grupp Jesper Kviberg Social Club of Music. Hans trumspel är oerhört lyhört och svängigt! 
Filip Augustson bas: En strålande instrumentalist. Han är en fantastisk solist  med sitt lyhörda och samtidigt virtuosa spel, och utgör tillsammans med de andra en garanti för en svängig och varierande konsert. Filip har också sin egen grupp Viva Black. Vi får dessutom höra utmärkte Paul Kovacs på munspel.

Med Ann Blom piano och sång, Karl Olandersson trumpet, Paul Kovacs munspel, Filip Augustsson bas, Jesper Kviberg trummor.

 

 

Detaljer

Datum:
12 november, 2019
Tid:
18:30
Kostnad:
250kr
Evenemang Kategori:

Plats

Aneby konserthus
Konserthusgatan 15
Aneby,

Arrangör

Aneby Jazzklubb
E-post
info@anebyjazzklubb.com