ANEBY  JAZZKLUBB

Aneby Jazzklubb är en av landets allra äldsta jazzföreningar och firar sin 57-åriga tillvaro 2018. Den startades som en spisarklubb men snart nog ansåg sig medlemmarna redo för att sprida jazzen i levande form. Den första konserten hölls i Aneby Konserthus 1968 och på den vägen är det.  
Numera arrangeras ett femtontal konserter årligen med professionella musiker, inte bara från Sverige, utan även från övriga Europa och USA. 

Vi har fortfarande inre verksamhet och den sker i nya klubblokalen på Köpmansgatan (under ABF), där också en stor lp, cd, dvd- och videosamling med jazzmusik finns. Klubben är ansluten till Svensk Jazz, SJR, stöds av Aneby kommun och region Jönköpings län ekonomiskt. Verksamheten stöds även av åtskilliga lokala sponsorer. SJR utsåg Aneby kommun till Årets  jazzkommun 2004.

 

Aneby Konserthus är byggt 1928 och landets näst äldsta. Stockholms konserthus är landets äldsta, även det ritat av en Anebybo, Ivar Tengbom. Arkitekten ingenjör Malte Liewen Stierngranat valde den grekiska tempelbyggnaden som förebild. År 2013 togs huset över av kommunen efter att ha drivits av en ideell förening. Här har vi våra konserter.

Jazzen har funnits i 100 år - Aneby Jazzklubb i 57 år! 

Nästa konsert

lördag

27 oktober kl. 18.00

trad-jazz & swing

med The Board band från

Göteborg
 

 

 

 


 

Välkomna till ett nyrenoverat Konserthus!
Det är handikappanpassat fullt ut såväl vad gäller tillgänglighet, toalett, ljudslinga och godkänd belysning, helt enligt kommunens normer. Vi stödjer även Pluspolarkortet, det vill säga att den som följer med en handikappad som stöd eller sällskap inte behöver betala entréavgift.

Följ oss gärna på Facebook - Aneby Jazzklubb