Höstens program 2017 i Aneby Konserthus   Förband c:a kl. 18.45

Tisdagen den 26 september kl. 19.30


THUBANON med  JAN ALLAN
 

            

Lars Gullins musik lockar ständigt nya lyssnare och utövare. Tolv-mannabandet Thubanon från Växjö framför bl.a. musik av Gullin. Arren är med några undantag gjorda av Anders Baudin, som ”verkligen har lyckats med konststycket att stöpa om Gullins musik till att passa bandets format utan att de tappar något av Gullins särart!  Välkände trumpetaren Jan Allan  blir ett utmärkt tillskott till bandet. (SmP)

 

Tisdagen 10 oktober kl. 19.30


TOMAS JANZON TRIO
 


 med WILL TERRILL trummor & JAN ADEFELT  bas (ersätter Nedra Wheeler som ej kan komma)
 

  

Trion, som ofta befinner sig på jazzscener världen över, överraskar med fantastiska klanger, där den New York-baserade gitarristen Tomas Janzons gitarr försänker lyssnaren i behaglig njutning. Hans mjuka anslag och krispiga ton spänner över ett stort register av jazzens pärlor men också i egna kompositioner. Han har med sig en i USA välkänd musiker, Will Terrill trummor samt Jan Adefelt bas.
 

Tisdagen den 24 oktober kl. 19.30


SVANTE MÖTER BEPPE WOLGERS
 

                       

 SVANTE  THURESSON behöver egentligen ingen närmare presentation. "Sveriges Bästa Jazzsångare" med en stor repertoar med bl. Beppe Wolgers, Hasse & Tages texter samt Povel Ramels, Monika Zetterlunds, Cornelis Vreesvijks  låtar. Började som sångare med ”Gals & Pals. Svante har varit med i den svenska melodifestivalen flera gånger bl.a. med Lill Lindfors. Ständigt aktuell i olika TV-sammanhang. Egen Duett CD från 2007. Fick Monika Zetterlund stipendiet 2008. ”SVANTE MÖTER BEPPE WOLGERS”.  Från en barstol agerar och läser Svante från Beppes bok, berättar om Beppes liv, sjunger Beppes texter till många av de kända låtar som Monika Zetterlund och andra gjort riktigt kända, som ”Sakta vi gå genom sta´n”, ”Vad jag åt som barn”, ”New York”, ”Vinter i skärgår´n” etc.
CLAES CRONA TRIO har spelat och turnerat  med idel kända artister  Toots Thielemans-Georgie Fame-Lill Lindfors- PutteWickman, och många amerikanska  artister/musiker.

 

Tisdagen den 7 november kl. 19.30


STOCKHOLM JAZZ ORCHESTRA – 18 man
 

 
En stor del av Sveriges jazzelit finns här i storbandet Stockholm Jazz Orchestra. SJO är ett begrepp på den internationella jazzscenen och hålls som ett av "världens främsta samtida storband" skriver Bert Levins Stiftelse för Jazzmusik, som beslutat ge Stockholm Jazz Orchestra ett speciellt stipendium. Ledare är trumpetaren Fredrik Norén. Övriga namn talar för sig själva. De har gett ut ett trettiotal skivor. 

Sättning: Fredrik Norén, Karl Olandersson, Nils Janson , Tobias Wiklund, trumpeter.
Kristian Persson, Dicken Hedrenius, Urban Wiborg, Anders Wiborg, tromboner.
Johan Christoffersson, Fredrik Kronkvist, Per Texas Johansson, Andreas Gidlund, Fredrik Lindborg, saxar.
Jukkis Uotila, trummor. Daniel Tilling, piano. Martin Sjöstedt, kontrabas, komp/arr.

Tisdagen den 21 november kl. 19.30


ELISABETH KONTOMANOU – fransk vokalist
 

 

Elisabeth Kontomanou är en flerfaldigt belönad internationell jazzsångerska, som sjungit med musiker som John Scofield, Leon Parker, Michel Legrand, Mike Stern och Toots Thielemans för att nämna några. Hon har nyligen släppt sin andra release i Sverige, Siren song. Hon bor sedan hösten 2009 i Sverige, men har hela världen som sin arbetsplats. Kontomanou har tidigare medverkat som gästartist på många konserter i Sverige och ryktet om hennes fantastiska röst har cirkulerat sedan dess i den svenska jazzbranschen. Här framträder hon med Pelle Karlström piano, Janne Kullhammar trummor, Anders Ekholm tenorsax, Christian Paulin bas.

 

Tisdagen den 12 december kl. 19.30


TOUCHÉ - A CAPELLA JAZZ 
 

Danska Touché med sina tolv medlemmar, alla är inte med på bilden, är en prisbelönt sånggrupp som vill dela med sig av sin glädje i jazzig swing. Vi tar oss tillbaka till den gyllene åldern av New Yorks jazzklubbar och återupplivar musik som exempelvis Ella Fitzgerald och Count Basies orkester framförde. Bandets medlemmar kommer från hela Skandinavien och har turnerat i Tyskland, USA och Kanada. Det är tredje gången som de besöker Aneby med både jazz och julmusik!  
Förköp 0380-41081.    Biljetter släpps 2 veckor före konserten.

 

Förband från Sommenbygdens folkhögskolas jazzlinje vid de flesta av konserterna, från kl. 18.45.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------